De moeder en kindafdeling

"Het ziekenhuis met een hart"

The Harry, Judith and Leonard Wilf Woman and InfantCenter

De moeder en kindafdeling is patiëntvriendelijk ontworpen. Extra aandacht vraagt de afdeling neonatologie. Jaarlijks worden meer dan 22.000 baby’s geboren waarvan 10% vroegtijdig. Reden hiervan is dat relatief veel echtparen, die wanneer er problemen optreden tijdens de zwangerschap, kiezen voor het Shaare Zedek Ziekenhuis i.v.m. de beschermwaardigheid van het leven. De afdeling is logistiek zo ingericht dat voor moeder en kind alles goed te bereiken is. Tevens zijn er tweebaby/kinderdagverblijven op de afdeling. Uit esthetische overwegingen is de kleurstelling van de afdeling overwegend pastelkleurend en verfraaid met posters. Voor zover als mogelijk is het meubilair uitgevoerd in lichte houttinten. In de voorraadruimten is het high - tech materiaal opgeborgen in ingebouwde kasten. Ontwerpers van de afdeling hebben ieder belangrijk punt onder de loep genomen zoals ook de toegankelijkheid van de bedden voor de verpleegkundigen.

Innovatie

Één innovatie is de omkeerbare baby deken; blauw aan de ene en roze aan de ander kant zodat men Moshe niet met Miriam verward. De gynaecologische chirurgie en oncologie is gevestigd in een aparte vleugel. Een belangrijke reden hiervoor was de privacy van onze patiënten. De ruime comfortabele kamers zijn geschikt voor 1 - 3 personen. Deze vleugel is niet gevestigd op de negende maar op de tweede verdieping, direct bij de ingang van het ziekenhuis. De afdeling heeft alles beschikbaar voor het uitvoeren van medische handelingen; alle no odzakelijk apparatuur en operatiekamers.

Actuele berichten

Lees meer nieuws

Project 2019 - 2020

Palliatieve zorg in het SZMC

In 2018 kwamen ruim 1000 patiënten in aanmerking voor palliatieve zorg. Omdat euthanasie in het SZMC volstrekt taboe is, behandelingskosten niet of niet nauwelijks worden vergoed, doet het SZMC een beroep op de vrijgevigheid van u!