Het meest bijzondere
ziekenhuis van Israël!

"Het ziekenhuis met een hart"

Ja, ik help jullie mee!

Je steunt het project 'palliatieve zorg voor kinderen'

Rekeningdetails

Stichting Shaare Zedek steunt dit ziekenhuis

Leuk dat u of jij via de website van CIP.nl op onze website bent geland. Welkom! We vertellen u/je graag meer over onze stichting en het bijzondere Shaare Zedek ziekenhuis in Jeruzalem. Het ziekenhuis heeft vanaf haar bestaan in 1902 een belangrijke rol gespeeld in het dagelijks leven in Jeruzalem met zijn gemengde bevolking. Het Shaare Zedek ziekenhuis staat bekend als “Het ziekenhuis met een hart”. Het pro-life karakter en de behandeling van ieder die zorg nodig heeft maakt het ziekenhuis tot een plaats van vrede en verzoening in Jeruzalem. Help(t) u of jij ons mee? 

Onze missie en waarom steunen?

Shaare Zedek wil vanuit Nederland meer bekendheid geven aan het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem en dit ziekenhuis financiële en morele hulp verlenen. De sterke toename van patiënten vraagt voortdurend om uitbreiding, zowel wat ruimte als wat apparatuur betreft. Dit kan alleen gebeuren als er weer voldoende geld van de sponsors ontvangen is. 

De belangrijkste reden

Een belangrijke reden voor de betrokkenheid is gelegen in het feit dat het ziekenhuis een pro life ziekenhuis is en dus de beschermwaardigheid van het leven waarborgt: abortus en euthanasie wordt op Bijbelse gronden afgewezen. Deze identiteit geeft het ziekenhuis op basis van de Thora niet prijs. Men laat op dit terrein geen overheidsinmenging toe hetgeen betekent dat er niet of nauwelijks overheidssteun ontvangen wordt. Het ziekenhuis is hierdoor sterk afhankelijk van giften die grotendeels door acht Joodse organisaties wereldwijd en door Stichting Shaare Zedek Nederland, als enige christelijke organisatie, worden binnengebracht. Ondanks deze tegenwerking is het ziekenhuis het grootste in Jeruzalem en wereldwijd toonaangevend op het gebied van eerste hulpverlening bij aanslagen e.d.

    
 

Word donateur om dit ziekenhuis te steunen

Uw of jouw steun is onmisbaar voor het ziekenhuis dat met als basis Gods Woord de beschermwaardigheid van het menselijk leven vanaf conceptie tot de eindfase van het leven waarborgt.  Door dit, overigens Bijbels terechte beleid, ontvangt het ziekenhuis geen of onvoldoende overheidssubsidie. Afgezien daarvan wordt niet alle zorg rondom de beschermwaardigheid van het leven door zorgverzekeraars vergoed.

Ja ik geef mij van harte op als donateur en ontvang als welkomstgeschenk een prachtige CD van het Shaare Zedek Koor met psalmen en liederen over Israël.

Ondanks deze financieel belemmerde factoren mag voor dit ziekenhuis gelden: Die Zijn geboden onderhoudt ontvangt daarin grote loon. Als u/je donateur wilt worden vragen wij u/jou om een bijdrage van minimaal € 5,- per jaar (dat is afgerond 0,42 cent per maand) te doneren. Stichting Shaare Zedek is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit.

Bekijk ook ons project van 2020

Project 2021-2022

Palliatieve zorg voor kinderen

"Onze oprechte overtuiging is dat ouders nooit mag worden verteld dat hun kind moet sterven in het ziekenhuis, maar waar mogelijk creëren we een thuissituatie waar sterven mogelijk is.” Dit brengt extra kosten met zich mee en omdat de behandelingskosten niet of nauwelijks worden vergoed, doet het SZMC een beroep op de vrijgevigheid van u!