Zorg rond levenseinde van kinderen

"Het ziekenhuis met een hart"

Ja, ik help jullie mee!

Doneer snel een zelf gekozen bedrag

Doneer nu via een betaalverzoek

Of steun via een incasso

Je steunt het project 'palliatieve zorg voor kinderen'

Rekeningdetails

Palliatieve zorg voor kinderen

Leuk dat u of jij via de website van CVandaag.nl op onze website bent geland. Welkom! We vertellen u/je graag meer over onze stichting en het project van 2021-2025 van bijzondere Shaare Zedek ziekenhuis in Jeruzalem. Het ziekenhuis heeft vanaf haar bestaan in 1902 een belangrijke rol gespeeld in het dagelijks leven in Jeruzalem met zijn gemengde bevolking. Het Shaare Zedek ziekenhuis staat bekend als “Het ziekenhuis met een hart”. Het pro-life karakter en de behandeling van ieder die zorg nodig heeft maakt het ziekenhuis tot een plaats van vrede en verzoening in Jeruzalem. Help(t) u of jij ons mee? 

Onze missie en waarom steunen?

Shaare Zedek wil vanuit Nederland meer bekendheid geven aan het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem en dit ziekenhuis financiële en morele hulp verlenen. De sterke toename van patiënten vraagt voortdurend om uitbreiding, zowel wat ruimte als wat apparatuur betreft. Dit kan alleen gebeuren als er weer voldoende geld van de sponsors ontvangen is. 

Project Palliatieve zorg voor kinderen

Het ziekenhuis heeft het leven hoog in het vaandel staan. Daar thuiszorg voor kinderen in de laatste levensfase te wensen overlaat ziet het ziekenhuis zich gesteld voor een bijna onmogelijke opdracht: de structurele toename van palliatieve zorg in het ziekenhuis naar de toekomst toe zeker te stellen. Palliatieve zorg voor kinderen is gericht op het verlichten van klachten in de laatste fase van het leven. Deze zorg is niet gericht op genezing maar op kwaliteit van leven. Het gaat daarbij om pijnbestrijding maar ook om de lichamelijke, psychische, sociale en spirituele begeleiding bij patiënten en hun ouders. 

“Onze oprechte overtuiging is dat ouders nooit mag worden verteld dat hun kind moet sterven in het ziekenhuis, maar waar mogelijk creëren we een thuissituatie waar sterven mogelijk is"

      

De Pedriatic Palliatieve Care Unit (PPCU-afdeling) staat onder leiding van dr. Iris Fried, specialist in pediatrische Hematologie en Oncologie. Het basisbegrip achter dr. Frieds werk en de PPCU afdeling is dat geen enkel kind, en zijn of haar familie, ooit het gevoel mag krijgen dat ze worden ‘vergeten’ of dat hun zaak niet of minder belangrijk is. Dr. Fried: “Vanzelfsprekend letten we op de geestelijke behoeften van het kind. Veel van deze kinderen weten dat zij zullen sterven en dat is een zeer moeilijk spiritueel aspect voor hen en hun familie. We vertrouwen op onze ervaring en mededogen om hen bij te staan.” 

Dr. Fried vervolgt: “Vooral als ze hun laatste dagen bereiken, is ons doel om te zorgen voor een goede thuiszorg situatie (Home Hospice). Soms zal dit slechts een paar dagen zijn, maar het kan ook weken of zelfs maanden duren.” “Onze oprechte overtuiging is dat ouders nooit mag worden verteld dat hun kind moet sterven in het ziekenhuis, maar waar mogelijk creëren we een thuissituatie waar sterven mogelijk is.” Dat laatstgenoemde extra kosten met zich meebrengt (de vergoeding van zorgverzekeraars zijn begrensd, hetzij in dagen en/of apparatuur) maakt palliatieve zorg tot een ‘zorgenkindje’.

Word donateur om dit ziekenhuis te steunen

Uw of jouw steun is onmisbaar voor het ziekenhuis dat met als basis Gods Woord de beschermwaardigheid van het menselijk leven vanaf conceptie tot de eindfase van het leven waarborgt.  Door dit, overigens Bijbels terechte beleid, ontvangt het ziekenhuis geen of onvoldoende overheidssubsidie. Afgezien daarvan wordt niet alle zorg rondom de beschermwaardigheid van het leven door zorgverzekeraars vergoed.

    
 

In 2018 kwamen ruim 1000 patiënten (volwassenen en kinderen) in aanmerking voor palliatieve zorg. Van hen werd 30% poliklinisch behandeld, 70% werd in de eindfase van het leven voor korte of langere tijd opgenomen. Omdat euthanasie in het SZMC volstrekt taboe is, behandelingskosten in de eindfase van het leven niet altijd worden vergoed en boven-budgettaire opnames in het geheel niet, doet het SZMC een beroep op de vrijgevigheid van haar sponsoren. Laat deze zorg rond het levenseinde ook onze zorg zijn. Stichting Shaare Zedek is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit.

Ik wil dit project steunen

Actuele berichten

Lees meer nieuws

Project 2021-2025

Palliatieve zorg voor kinderen

"Onze oprechte overtuiging is dat ouders nooit mag worden verteld dat hun kind moet sterven in het ziekenhuis, maar waar mogelijk creëren we een thuissituatie waar sterven mogelijk is.” Dit brengt extra kosten met zich mee en omdat de behandelingskosten niet of nauwelijks worden vergoed, doet het SZMC een beroep op de vrijgevigheid van u!