Rabbi Yaakov Marziyov in isolatie

"Het ziekenhuis met een hart"
Nieuwsbericht van 2 april 2020

Rabbi Yaakov Marziyov in isolatie door het coronavirus

Rabbi Yaakov Marziyov, de rabbijn van de Beit El gemeenschap in Ramot vloog uit Amerika naar Israël voor de bruiloft van zijn zoon. Naar aanleiding van de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid moest Rabbi Marziyov eerst in isolatie en was hij van plan om via een live streaming de bruiloft te volgen. Kort na zijn terugkeer voelde de rabbijn zich niet goed en kwam hij naar Shaare Zedek waar hij de diagnose coronavirus kreeg. Toen ons personeel hoorde over de bruiloft van zijn zoon, verrasten ze de rabbijn en brachten een scherm buiten zijn isolatiekamer waar hij door de glazen deuren zijn zoon Meir zag trouwen met zijn bruid Miriam. 

          

Tienduizenden Bukharaanse Joden

Rabbi Marziyov staat bekend om zijn hulp bij het brengen van tienduizenden Bukharaanse Joden naar Israël uit Oezbekistan. Rabbi Marziyov zei: "Ik wil het personeel van Shaare Zedek bedanken voor het grote cadeau dat ze me gaven. Uit de grond van mijn hart wens ik de medische teams veel succes. Ik wens alle mensen van Israël, de soldaten in de IDF en al het medisch personeel dat net als we deze bruiloft verdiend, moeten we verdienen te komen uit deze crisis sterker en meer verenigd."

Wij wensen Meir, Miriam en Rabbi Mariyov en hun families, vele jaren van goede gezondheid en geluk. We hopen dat u in de toekomst vele gelukkige gelegenheden zult vieren omringd door familie en geliefden. Mazel tov!

Project 2021-2025

Palliatieve zorg voor kinderen

"Onze oprechte overtuiging is dat ouders nooit mag worden verteld dat hun kind moet sterven in het ziekenhuis, maar waar mogelijk creëren we een thuissituatie waar sterven mogelijk is.” Dit brengt extra kosten met zich mee en omdat de behandelingskosten niet of nauwelijks worden vergoed, doet het SZMC een beroep op de vrijgevigheid van u!