Verhalen die inspireren

"Het ziekenhuis met een hart"
Nieuwsbericht van 21 juli 2020

Courage + Valor: Verhalen die inspireren

Enkele maanden geleden lanceerde het  Simon Wiesenthal Center Moriah Films  een nieuwe korte filmserie genaamd "Courage + Valor: Verhalen die inspireren." Een film over Prof. Ofer Merin, al jarenlang werkzaam in het Shaare Zedek Ziekenhuis en sinds 2019 directeur hiervan,  werd bekroond met de Center's Medal of Valor in 2010. 

Shaare Zedek is er trots op dat de film van Prof. Merin, die de Medal of Valor van het Centrum ontvangt, tot de korte films behoort die deel uitmaken van deze inspirerende inspanning In 2019 nam prof.dr. Ofer Merin het stokje over van zijn voorganger prof. Jonathan Halevy en werd de nieuwe algemeen directeur van het Shaare Zedek Ziekenhuis

Merin had echter een tweetal voorwaarden om de nieuwe baan te accepteren. Hij wilde zijn postitie als reservekolonel in het Israëlische leger houden. In die hoedanigheid leidt hij een veldhospitaal met 400 medewerkers en  word regelmatig uitgezonden naar rampgebieden zoals in 2010, na de aardbeving in Haïti. Daarnaast wilde hij de directe leiding houden over de trauma-afdeling in het Shaare Zedek.

Video

De clip (ondertiteling in het Engels) toont beelden van de enorme ravage t.g.v. de aardbeving in Haïti en het belang van het veldhospitaal om directe hulp te verlenen.    

Project 2021-2022

Palliatieve zorg voor kinderen

"Onze oprechte overtuiging is dat ouders nooit mag worden verteld dat hun kind moet sterven in het ziekenhuis, maar waar mogelijk creëren we een thuissituatie waar sterven mogelijk is.” Dit brengt extra kosten met zich mee en omdat de behandelingskosten niet of nauwelijks worden vergoed, doet het SZMC een beroep op de vrijgevigheid van u!