Psalmzangdag D.V. 6 maart 2021, lives vanaf 7.30uur!

"Het ziekenhuis met een hart"
Nieuwsbericht van 19 februari 2021

Stichting Psalmzangdag streamt alle psalmen vanuit Den Haag 

De jaarlijkse Psalmzangdag kan voor het tweede jaar op rij niet in fysieke vorm doorgaan. Massale samenzang lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. Daarom komt de Stichting Psalmzangdag dit jaar met een alternatief. D.V zaterdag 6 maart is er een ca. 15 uur durende livestream waarin doorlopend psalmbewerkingen van alle 150 psalmen gespeeld worden. André van Vliet en Marco den Toom bespelen het orgel van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag. Zij spelen bewerkingen van o.a. Feike Asma, Klaas Jan Mulder, Dick Sanderman, Frans van Tilburg, Herman van Vliet, Willem Hendrik Zwart en Jan Zwart. De livestream start ’s morgens om 07.30 uur en zal doorgaan tot laat in de avond. Bij de laatste psalmen verlenen ook de trompettisten Arjan en Edith Post hun medewerking.

Gedurende de livestream is er een digitale collecte, die bestemd is voor de beide organisten en een goed doel. Omdat Israël en de psalmen zeer nauw met elkaar verbonden zijn, is gekozen voor de stichting Shaare Zedek, dat het gelijknamige ziekenhuis in Jeruzalem ondersteunt. De opbrengst van deze alternatieve Psalmzangdag gaat naar de palliatieve thuiszorg voor terminaal zieke kinderen. 

Van harte aanbevolen!

Deze alternatieve Psalmzangdag wordt gestreamd via het YouTube-kanaal van Marco den Toom. De link is te vinden via de website van de Stichting Psalmzangdag (www.psalmzangdag.nl) en de website van de beide organisten (www.marcodentoom.nlen www.andrevanvliet.nl )

Livestream concert

Bekijk hieronder de livestream van het concert.

 

Ik wil een donatie geven

 

Project 2021-2023

Palliatieve zorg voor kinderen

"Onze oprechte overtuiging is dat ouders nooit mag worden verteld dat hun kind moet sterven in het ziekenhuis, maar waar mogelijk creëren we een thuissituatie waar sterven mogelijk is.” Dit brengt extra kosten met zich mee en omdat de behandelingskosten niet of nauwelijks worden vergoed, doet het SZMC een beroep op de vrijgevigheid van u!