Evacuees uit Oekraïne

"Het ziekenhuis met een hart"
Nieuwsbericht van 16 maart 2022

Jeruzalem's Shaare Zedek Medical Center behandelt drie gewonde vrouwen die uit Oekraïne zijn geëvacueerd

De trauma-eenheid in het Shaare Zedek Medical Center in Jeruzalem heeft drie vrouwelijke patiënten, geëvacueerd uit de door oorlog verwoeste regio's in Oekraïne, ze zijn gescreend en ze worden nu in het ziekenhuis verder behandeld.  De evacuatiemissie werd uitgevoerd door Hatzolah Air met Shaare Zedek-artsen die regelmatig op de hoogte werden gehouden van hun omstandigheden tijdens het proces.

De drie patiënten zijn een 30-jarige vrouw met verwondingen aan de ledematen nadat haar huis in Chernihiv werd geraakt door een raket, een 85-jarige overlevende van de Holocaust in stabiele toestand en een 97-jarige vrouw ook in stabiele toestand die besloot om Aliya te maken met haar familie in het licht van het onmiddellijke gevaar voor hun leven. 

Shaare Zedek ziekenhuis directeur

Shaare Zedek directeur-generaal Prof. Ofer Merin voegde eraan toe: "Het is een bron van trots om te worden opgeroepen om deze patiënten te behandelen en deel uit te maken van de internationale medische inspanning in deze zeer moeilijke tijden. Shaare Zedek is uniek gepositioneerd om bij te dragen aan het helpen redden van levens waar ter wereld de behoefte bestaat en ik dank Hatzolah Air voor hun cruciale rol in deze missie en aan al onze medewerkers die op de oproep hebben gereageerd.

Dr. Alon Schwartz, directeur van de Shaare Zedek Trauma Unit zei: "De patiënten werden getriaged in de Trauma Unit en na de eerste observatie om te bepalen of hun omstandigheden stabiel waren, zijn ze overgebracht naar onze intramurale eenheden. Samen met onze sociale werkteams zorgen we ervoor dat ze optimale zorg krijgen voor zowel hun medische als emotionele behoeften.

Aaron Adler van Hatzolah Air

Aaron Adler, CEO van Hatzolah Air: "Dit markeert de voltooiing van een complexe reddings- en hulpmissie die deze drie vrouwen in staat stelde om naar Israël te komen.  De hele missie werd uitgevoerd in coördinatie met Shaare Zedek met wie we een langdurige relatie hebben en we weten dat ze zullen worden behandeld met de zorg die ze nodig hebben en verdienen.  We blijven meer patiënten redden en evacueren uit de door oorlog getroffen gebieden om ervoor te zorgen dat ze doorgang krijgen naar veilige gebieden voor behandeling.

Steun het ziekenhuis

 

Project 2021-2023

Palliatieve zorg voor kinderen

"Onze oprechte overtuiging is dat ouders nooit mag worden verteld dat hun kind moet sterven in het ziekenhuis, maar waar mogelijk creëren we een thuissituatie waar sterven mogelijk is.” Dit brengt extra kosten met zich mee en omdat de behandelingskosten niet of nauwelijks worden vergoed, doet het SZMC een beroep op de vrijgevigheid van u!