Concert 75 jaar Israël

"Het ziekenhuis met een hart"
Nieuwsbericht van 23 mei 2023

Concert 75 jaar Israël D.V. zaterdag 30 september 2023


Shaare Zedek Koor o.l.v. Mark Brandwijk
Vleugel: Arjan Wouters
Viool: Robert Cekov
Orgel: Arie van der Vlist
Klarinet: Peter koetsveld
Contrabas: Sylvia Maessen
Percussie: Jan Klootwijk
Accordeon: Hans van der Maas
Spreker: Ds. J.C. Schuurman

Locatie en tijd

Het concert wordt gehouden in de Grote Kerk van Gorinchem.
Collecte t.b.v. Shaare Zedek Ziekenhuis

  • kerk open 19.00 uur
  • aanvang 19.30 uur
  • toegang gratis
     

Wilt u een gift geven? 

Palliatieve zorg voor kinderen 

We vertellen u/je graag meer over onze stichting en het project van 2021-2023 van bijzondere Shaare Zedek ziekenhuis in Jeruzalem. Het ziekenhuis heeft vanaf haar bestaan in 1902 een belangrijke rol gespeeld in het dagelijks leven in Jeruzalem met zijn gemengde bevolking. Het Shaare Zedek ziekenhuis staat bekend als “Het ziekenhuis met een hart”. Het pro-life karakter en de behandeling van ieder die zorg nodig heeft maakt het ziekenhuis tot een plaats van vrede en verzoening in Jeruzalem. Help(t) u of jij ons mee? 

Project Palliatieve zorg voor kinderen

Het ziekenhuis heeft het leven hoog in het vaandel staan. Daar thuiszorg voor kinderen in de laatste levensfase te wensen overlaat ziet het ziekenhuis zich gesteld voor een bijna onmogelijke opdracht: de structurele toename van palliatieve zorg in het ziekenhuis naar de toekomst toe zeker te stellen. Palliatieve zorg voor kinderen is gericht op het verlichten van klachten in de laatste fase van het leven. Deze zorg is niet gericht op genezing maar op kwaliteit van leven. Het gaat daarbij om pijnbestrijding maar ook om de lichamelijke, psychische, sociale en spirituele begeleiding bij patiënten en hun ouders. 

“Onze oprechte overtuiging is dat ouders nooit mag worden verteld dat hun kind moet sterven in het ziekenhuis, maar waar mogelijk creëren we een thuissituatie waar sterven mogelijk is"

      

Word donateur om dit ziekenhuis te steunen

Uw of jouw steun is onmisbaar voor het ziekenhuis dat met als basis Gods Woord de beschermwaardigheid van het menselijk leven vanaf conceptie tot de eindfase van het leven waarborgt.  Door dit, overigens Bijbels terechte beleid, ontvangt het ziekenhuis geen of onvoldoende overheidssubsidie. Afgezien daarvan wordt niet alle zorg rondom de beschermwaardigheid van het leven door zorgverzekeraars vergoed.

Omdat euthanasie in het SZMC volstrekt taboe is, behandelingskosten in de eindfase van het leven niet altijd worden vergoed en boven-budgettaire opnames in het geheel niet, doet het SZMC een beroep op de vrijgevigheid van haar sponsoren. Laat deze zorg rond het levenseinde ook onze zorg zijn. Stichting Shaare Zedek is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit.

Steun ons via een betaalverzoek

Project 2021-2025

Palliatieve zorg voor kinderen

"Onze oprechte overtuiging is dat ouders nooit mag worden verteld dat hun kind moet sterven in het ziekenhuis, maar waar mogelijk creëren we een thuissituatie waar sterven mogelijk is.” Dit brengt extra kosten met zich mee en omdat de behandelingskosten niet of nauwelijks worden vergoed, doet het SZMC een beroep op de vrijgevigheid van u!